a year from now, you wish you have started today

coaching

Coaching is een uitkomst als je jouw gedachten, gevoelens op een rij wil zetten, overzicht creëren, geen inspiratie meer hebt, vastgelopen bent. Vaak start het veranderproces pas als je ongenoegen ervaart. Dit gevoel van ongenoegen zorgt ervoor dat je in actie komt. Je wilt iets anders. Echter wat wil je veranderen? Hoe ga je dat doen? Hoe komt het dat je vastloopt? Dan is het tijd om te sparren met een ervaren coach.

Door ongenoegen, pijn, verandert een mens. Dit is de blauwdruk van gedragsverandering, inzicht. Maar het is wel noodzakelijk dat je in dit veranderproces steun ervaart, uitgedaagd wordt, gespiegeld wordt, uit je comfortzone gehaald wordt. Dat kan iedereen zijn die je vertrouwt. Maar het is noodzakelijk om dit proces met een professionele coach te doorlopen. Een coach die je gedragspatronen doorziet, je triggert en je doeltreffend kan coachen binnen jouw vraagstuk.

Reden waarom mensen kiezen voor persoonlijke coaching - life coaching - kan te maken hebben met een opgebrand gevoel, emotioneel uitgeput zijn, geen keuzes kunnen maken, teleurgesteld zijn, burn-out, hoge werkdruk, je anders moeten presenteren dan dat je je voelt, stress, overspannen zijn, uitgeput, geen ideeën meer, niet meer kunnen genieten, etc. Een ander uitgangspunt voor coaching is dat je vastloopt in je professie, passie voor je vak, eigenlijk niet meer weet hoe je werkleven moet vormgeven. Een loopbaancoach gaat samen met jou opzoek naar passie, mogelijkheden, onmogelijkheden, waar krijg je wel energie van, ben je bewust waar je op "leeg" loopt? Dit soort vragen geven je inzicht voor het vervolg van je carrière.

Maar coaching kan ook ingezet worden om persoonlijk leiderschap uit te bouwen, doelen bewust te maken én bereiken of om bewuster verbaal en non-verbaal te communiceren. Om positieve zaken te versterken en te verankeren is een professionele coach van belang.

Business coaching (executieve coaching) geeft je richting en inzicht in jouw specifieke veranderproces, zowel in je bedrijfsprocessen als jouw persoonlijke invloed hierop. Mocht het bedrijf of organisatie, zich midden in een fusie, cultuurverandering, bedrijfsovername of reorganisatie bevinden dan is teamcoaching een must om het team up & running te krijgen.

hoe & waar

Coachsessies kunnen zowel individueel als in groepsverband plaatsvinden. Dit is behoefte afhankelijk en hangt samen met de coachingsvorm. Dit geldt ook voor de coachingslocatie. Afhankelijk van het beoogde doel binnen het coachingstraject kan dit on site dan wel off-site. De ervaring leert dat off-site meer inspiratie met zich meebrengt.

kosten 

Coachingssessies zijn maatwerk. Afhankelijk van welke soort coaching nodig is, wordt een intake, doelenlijst en een samenwerkingsovereenkomst opgesteld. Onderwerpen zoals kosten, aantal sessies, doelen, evaluatiemomenten zijn logische onderdelen binnen het coachingstraject. Zo weten beide partijen wat, waar en hoe er geleverd wordt door Mental Capital. Helder en transparant. 

additioneel

Accommodatie, catering. 

Kijk hier voor informatie over loopbaancoaching.